dimecres, 5 de juny del 2013

Presentació alliberART IV

Aquí teniu les paraules que na Margalida Barceló i en Jaume Rosselló varen llegir per presentar alliberART IV, enllaçats amb els nostres poetes:


La poesia porta una delícia
secreta entre els dolors, una bellesa
recòndita entre els monstres més palpables,
una potència màgica que torna
el nostre mot més nostre com més fondo.
(...)
... Els versos
són això: sense el goig no existirien.

(MARIÀ VILLANGÓMEZ)

Amics i amigues de la poesia, el Col·lectiu Sang de Terra, en col·laboració amb l'Agrupació Cultural de Porreres, el Departament de Llengua i literatura catalana de l'IES Porreres i els Joves del Pla de Mallorca en Marxa, vos donam la benvinguda a aquest 4rt acte ALLIBERART, Enllaçats amb els nostres poetes.

Tots el que som aquí ens enllaçam amb la nostra llengua a través dels poetes Salvador Espriu, Marià Villangómez i Bartomeu Rosselló-Pòrcel, en el centenari del seu naixement. I amb Vicent Andrés Estellés i Josep Maria Llompart de la Peña, en el vintè aniversari de la seva mort.

De tots ells hem de destacar la seva forta vinculació amb la terra, la cultura i la llengua, des d'Eivissa, des de València, des de Catalunya i des de Mallorca, en una època difícil, una època de repressió, prohibició i censura de tot el que feia olor de llibertat, de cultura i llengua catalana.

Ara mateix vivim sorpresos i corpresos davant el retorn d'aquest tipus de governants que, en connivència amb els poders econòmics, engrillonen i fereixen greument la cultura, la llengua, l'escola del país, els drets més fonamentals de les persones com la sanitat, l'habitatge i la igualtat d'oportunitats, en definitiva, la convivència i la cohesió social.

Voldríem que aquest ALLIBERART ens alliberi de la por, ens faci sentir més lliures i ser més lliures. Volem que alimenti les nostres emocions per poder plantar cara


i elevem en la nit
un cant a crits,
car les paraules vessen
de sentit.
(ESPRIU)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada